Over Nieuw Nederlands Mannenkoor

Het Nieuw Nederlands Mannenkoor is opgericht op 2 september 2017 en is een voortzetting van het Groot Nederlands Mannenkoor. Dit laatste koor was een stichting en is beëindigd op 1 augustus 2017. Een aantal zangers heeft het initiatief genomen om met een behoorlijk aantal enthousiaste mannen een doorstart te maken. Dit wordt nu gedaan in de vorm van een vereniging. De leden komen uit heel Nederland en zijn trouw op de repetitie ondanks dat ze er ver voor moeten reizen.

We repeteren twaalf keer per jaar wat neerkomt op één keer in de drie weken op zaterdagmorgen in de Ichthus kerk te Bodegraven. In de maanden juli en augustus repeteren we niet of minder. De repetitietijd is van 10:00 tot 11:30 en van 12:00 tot 13:00 uur. Een aantal keren per jaar wordt er een concert gegeven. Dit alles wordt uitgevoerd onder de professionele leiding van onze dirigent Gezinus M. Veldman.

Het repertoire van het Nieuw Nederlands Mannenkoor is gelijk de naam, vernieuwend en veelomvattend, vanuit een christelijke visie religieus en wereldlijk, van Bach tot Veldman. Nederlandstalig  maar ook internationaal getint, dit alles in een rijke verrassende variatie, waarbij velen, zowel zangers als publiek zich thuis voelen.

Bent u ook enthousiast geworden, kom dan op zaterdagmorgen (zie evenementen) bij onze repetitie en maak dit vrijblijvend mee. U zult ervaren hoe mooi het is om met gelijk gestemden in een ontspannen sfeer te zingen onder de bezielende leiding van onze dirigent.